Wpis

wtorek, 23 marca 2010

Galareta z łososiem

  • 1 litr wywaru (rosołu)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • pietruszka
  • 2 cytryny pokrojone w plastry
  • opakowanie plastrów łososia wędzonego
  • żelatyna

W rosole rozpuścić żelatynę według opisu na opakowaniu. Ugotowane jajka zawijać w filety z łososia i układać w półmisku. Zalać podtężałym wywarem do 3/4 wysokości naczynia. Teraz układać ozdobnie dookoła jajek koktajlowe pomidorki i gałązki pietruszki. Plasterki cytryn ponacinać do połowy i wygiąść w drugą stronę, tworząc takie jakby spirale i układać w półmisku.  Wstawić do lodówki na noc, aby galareta stężała.

Galareta z łososiem

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
magdi29
Czas publikacji:
wtorek, 23 marca 2010 16:19