Wpis

wtorek, 23 marca 2010

Galareta z łososiem

  • 1 litr wywaru (rosołu)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • pietruszka
  • 2 cytryny pokrojone w plastry
  • opakowanie plastrów łososia wędzonego
  • żelatyna

W rosole rozpuścić żelatynę według opisu na opakowaniu. Ugotowane jajka zawijać w filety z łososia i układać w półmisku. Zalać podtężałym wywarem do 3/4 wysokości naczynia. Teraz układać ozdobnie dookoła jajek koktajlowe pomidorki i gałązki pietruszki. Plasterki cytryn ponacinać do połowy i wygiąść w drugą stronę, tworząc takie jakby spirale i układać w półmisku.  Wstawić do lodówki na noc, aby galareta stężała.

Galareta z łososiem

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
magdi29
Czas publikacji:
wtorek, 23 marca 2010 16:19

Polecane wpisy

  • Babka herbaciana z rumowymi rodzynkami

    100 g masła 2 jajka 100 ml mleka 200 g mąki 40 g rodzynek 80 g cukru 1 łyżka aromatyyycznej herbaty 2 łyżki rumu Mleko zagotować i zalać herbatę. Ostudzić. Rod

  • Babka orzechowa z nutellą

    * 120 g miękkiego masła * 150 g Nutelli * 5 jajek * 190 g drobnego cukru do wypieków * 3/4 szklanki mąki pszennej * 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych * 1

  • Jaja w sosie tatarskim

    1 mały słoik pieczarek 1 mały słoiczek ogórków kwaszonych 1 puszka groszku śmietana majonez sól pieprz jajka Ogórki,pieczarki pokroić w małą kosteczkę,dodać gr

  • 131.Serwetki dwie.

    Niesezonowe serwetki dwie.Nici Maja i Kaja,szydełko nr 1,1.W upalne dni ,chociaż te się nie kleiły do rąk. Serwetki idą do szafy i poczekają na swój czas,mają s

  • MAZUREK

    Składniki na spód: 250 g mąki krupczatki 100 g mąki pszennej 2 żółtka 50 g cukru pudru 200 g masła, zimnego 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% szczypta soli &#