Wpis

poniedziałek, 09 sierpnia 2010

Drożdżowe z borówką amerykańską



75 dkg mąki tortowej
1,5 szklanki mleka
4 jajka
1,5 szklanki cukru
15 dkg margaryny
6 dkg drożdży
2 łyżeczki oleju
szczypta soli

Mąkę przesiać do miski i zrobić w niej dołek. Z drożdży, mleka, łyżki cukru i mąki utrzeć rozczyn i wlać w dołek mąki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie dodać jajka, olej, sól, resztę cukru i ciepłą stopioną margarynę. Dokładnie wyrobić ciasto ( dodawać mąki jeżeli się kleji) i odstawić na 40 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyłożyć ciasto do blaszki, ułożyć na nim owoce i posypać kruszonką. Piec w 190 stopniach przez 40-50 minut.

A tutaj z czerwoną i białą porzeczką

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
magdi29
Czas publikacji:
poniedziałek, 09 sierpnia 2010 17:29

Komentarze

Dodaj komentarz

  • anytsujx napisał(a) komentarz datowany na 2010/08/10 21:28:38:

    Ślicznie Ci wyrosła, pyszne ciacho :)

Dodaj komentarz