Wpis

poniedziałek, 21 września 2015

kremowe ciasto cappuccino

ciasto cappuccino

Biszkopt:

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  1. Jajka ubić z cukrami na puszystą masę.
  2. Dodać przesiane mąki z proszkiem.
  3. Piec z 30 minut w 180 stopniach

 

Krem:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 500 g serka mascarpone
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 3-4 łyżki kawy cappuccino
  1. Mascarpone utrzeć z cukrem i capuccino na jednolity krem.
  2. Ubić śmietanę na sztywno i dodać do serka.



Biszkopt przekroić na pół i nasączyć kawą rozpuszczalną. Przełożyć kremem.

ciasto cappuccino

ciasto cappuccino

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
magdi29
Czas publikacji:
poniedziałek, 21 września 2015 22:05

Polecane wpisy

  • Rafaello na krakersach

    0,5 l mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki maki pszennej 1 cukier waniliowy 0,5 szklanki cukru krakery 200 g kostka masła 300 g wiórek kokos

  • Babka herbaciana z rumowymi rodzynkami

    100 g masła 2 jajka 100 ml mleka 200 g mąki 40 g rodzynek 80 g cukru 1 łyżka aromatyyycznej herbaty 2 łyżki rumu Mleko zagotować i zalać herbatę. Ostudzić. Rod

  • Babka orzechowa z nutellą

    * 120 g miękkiego masła * 150 g Nutelli * 5 jajek * 190 g drobnego cukru do wypieków * 3/4 szklanki mąki pszennej * 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych * 1

Komentarze

Dodaj komentarz

  • gin86 napisał(a) komentarz datowany na 2015/09/22 19:17:06:

    To zdecydowanie moje smaki :)

Dodaj komentarz