Wpis

wtorek, 26 kwietnia 2016

Rafaello na krakersach

 rafaello na krakersach

  • 0,5 l mleka
  • 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżki maki pszennej
  • 1 cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki cukru
  • krakery
  • 200 g kostka masła
  • 300 g wiórek kokosowych
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki malibu

    

  1. Mąki rozmieszać w ½ szklanki mleka.
  2. Pozostałe mleko wlać do rondelka, dodać cukry i gotować na małym ogniu.
  3. Kiedy się zagotują dodać mleko z mąką, ugotować budyń, wystudzić.
  4. Utrzeć  masło i nadal ucierając dodawać po łyżce budyniu, następnie, ekstrakt z wanilii i
    malibu, dokładnie zmiksować, na końcu dodać 250 g wiórek, wymieszać łyżką.
  5. Wyłożyć blachę folią aluminiową, ułożyć warstwę krakersów, na to masę, znów krakersy,
    masę, krakersy i resztę masy.
  6. Posypać resztą wiórek, wklepać je łyżką. Zostawić na całą noc w lodówce

rafaello na krakersach

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
magdi29
Czas publikacji:
wtorek, 26 kwietnia 2016 12:45

Polecane wpisy

  • Babka orzechowa z nutellą

    * 120 g miękkiego masła * 150 g Nutelli * 5 jajek * 190 g drobnego cukru do wypieków * 3/4 szklanki mąki pszennej * 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych * 1

  • Ciasta Justyny

    A tu przedstawiam ciasta mojej siostry Justyny. Oprócz smaku tych ciast to najbardziej podoba mi się w nich ta kratka. Mi jakoś kratki nigdy nie wychodzą, a te

  • kremowe ciasto cappuccino

    Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrami n